Skip to main content

Jazzpresszó – Szendőfi Fusio Group

Szeptember 11-én,  vasárnap 19 órakor folytatódik  a Jazzpresszó programsorozatunk. Az új évad első fellépői:

Szendőfi Fusio Group

A idén 30 éves Fusio Group egy különleges jubi leumi koncertsorozattal, valamint egy új albummal jelentkezik. A zenekar 1992-ben alakult, még Fusio Quartet néven. Saját zenét játszó zenekar, a zenekarvezető Szendőfi Péter szerzeményeivel, melyek stílusában a Fúziós Jazz műfajba sorolhatóak. 2005-ben Emerton-díjat kaptak “Az Év Jazz Együttese” címmel. Számtalan hazai koncertsorozatuk volt, és számos külföldi fesztiválon is részt vettek /Londonban, Németországban, Szlovákiában, Belgiumban/.

A zenekar 7 albumot jelentetett meg ezidáig:
Life Rhythm – 1994 /Bouevard & Pécuchet/
Attitudes – 1999 /Periferic Records/
Energy /live/ – 2003 /Periferic Records/
Stickman – 2007 /Tomtom Records/
Soul Food – 2010 /Tomtom Records/
Wanna Dance? – 2014 /Tomtom Records/
Step Away! – 2018 /Tomtom Records/

A 30 éves zenekar jubileumi albumán – ahogy a korábbi albumokon is – kizárólag új, saját szerzemények kerülnek felvételre.
A zenekar alapvető zenei koncepciója mindig is a megújulás, a progresszív zenei gondolkodás volt. A jól megkomponált és hangszerelt fix téma részekkel ellenpontoznak az improvizációk, a teljesen kötetlen, spontán részek. A szerzeményekben olykor az elektronikus zenéből átvett effektek, loopok, samplerminták is szerepelnek. Nagyívű dinamikai skála jellemzi a szerzemények előadásmódját, amint az élőben, valamint az albumokon is jellemző a zenekarra.

A Fusio Group az eddigi 30 év alatt egy teljesen egyéni hangzásvilágot alakított ki, mely nemcsak a zeneszerző Szendőfi Péter saját zenei megújulásainak lenyomata, de a zenekar tagjainak egyéni játékmódja is nagyban befolyásolja a sajátos hangzást.

A zenekar tagjai mindannyian Magyarország élvonalbeli művészei:

Elek István – szaxofon, Kormos János – gitár, Tálas Áron – billentyűs hangszerek, Szuna Péter – basszusgitár, Szendőfi Péter – dob

Belépő a kétrészes koncertre: 1500 Ft

Házigazda: Gyárfás István (Gyafi)

 

 

 

Dátum

2022 szept 11
Lejárt!

Részvételi díj

1.500 Ft

Típusok

1 - Eseti esemény,
3 - Kiemelt esemény

Helyszín

Vigyázó Sándor Művelődési Központ

Szervező

Vigyázó Sándor Művelődési Központ
QR-kód