Skip to main content

Kézműveskedj velünk a Föld napja alkalmából!

Kézműveskedj velünk a Föld napja alkalmából!

Kavics kaktusz készítése: 

Hozzávalók: 3-4db kisebb-nagyobb kő, vastag és vékony ecset, kevés víz, kisebb méretű kaspó, kevés dekor kő/homok/agyaggranulátum, tempera/akril festék, fekete/fehér alkoholos filc   (1. kép):

A köveket töröld át. Vegyél elő sötét és világoszöld festéket (te is kikeverhetsz árnyalatokat) és fesd le a kövek egyik felét a vastagabb ecsettel. A legjobb módszer, ha ráállítod valamire a követ, hogy ne kelljen fogni. Amikor az a fele már megszáradt, fesd le a másik felét is. Két rétegben fesd, kevés vizet használva, hogy szép egységes színt kapj. (2. kép):

Amikor teljesen megszáradtak jöhet a mintázás. Ehhez használhatsz fehér/fekete alkoholos filcet vagy vékony ecsetet. Lehet pöttyözni, vonalkázni, kis csillagokat rajzolni azaz bármit, ami egy igazi kaktuszra hasonlít majd megint hagyd megszáradni. (3. kép):

Töltsd meg a kaspót dekor kővel/homokkal és állítsd bele ízlés szerint a kőkaktuszokat. Mutatós, ugye ? Locsolni sem kell és nem is szúrnak 🙂 Ha vízálló festékkel dolgoztatok, a szabadba is kitehetitek.  (4.kép):

Ne feledjétek, hogy május 2-án Anyák napja így 1-én újabb kreatív ötletet mutatunk be, ami akár ajándék is lehet.

Kövessetek minket a Facebook oldalunkon!!!

https://www.facebook.com/vigyazomh

 

Dátum

2021 ápr 22 - 23
Lejárt!

Időpont

08:00

Típusok

3 - Kiemelt esemény

Helyszín

Vigyázó Sándor Művelődési Központ

Szervező

Vigyázó Sándor Művelődési Központ
QR-kód