Skip to main content

KORTÁRS FILMKLUB

Kortárs Filmklub programunk 2023. január 3-án folytatódik, kéthetente keddenként, 18 órakor.
Az első filmvetítésen: A világ legrosszabb embere című norvég-francia-svéd-dán-amerikai vígjáték, filmdráma tekinthető meg Joachim Trier rendezésében (121 perc, 2021)
A film előtt bevezetőt mond Horváth Tibor
Belépő: 1000 Ft (jegypénztárunkban váltható)
Információ: 06 1 256 4626
A filmről:
A húszas-harmincas évei fordulóján járó Julie (Renate Reinsve) története zajos sikert aratott a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, elnyerte a legjobb színésznő díját, majd a világ fesztiváljait bejárva mindenhol újabb rajongókat gyűjtött. Julie-t négy éven keresztül követjük, a norvég lány a szerelmi életében és karrierjében is a helyes, sorsfordító döntéseket próbálja meghozni – még ha egyszer megfontolt, máskor elhamarkodott választásaival fájdalmat is okoz a szeretteinek, vagy éppen saját magának. Ahhoz, hogy Julie élete egyenesbe jöjjön, először önmagát kell megtalálnia és elfogadnia – rögös út vezet ennek az beismeréséhez.
Joachim Trier legújabb alkotását nevezte Norvégia a 2022-es Oscar-díjátadóra. A filmet a kritikusok az elmúlt évek legjobb romantikus filmjének tartják, főszerepében az elbűvölő Renate Reinsve egészen lehengerlő alakítást nyújt.

Dátum

2023 jan 03
Lejárt!

Időpont

18:00

Részvételi díj

1.000 Ft

Típusok

1 - Eseti esemény,
3 - Kiemelt esemény

Helyszín

Vigyázó Sándor Művelődési Központ

Szervező

Vigyázó Sándor Művelődési Központ
QR-kód