Skip to main content

Zenélő KultUdvar – bolgár est

Szeptemberben újra Zenélő KultUdvar!
18:00 Gregus László – bolgár népmesék
18:30 Zornica ProLet – bolgár táncok és dalok
20:00 Emil és barátai koncert
Szünetben bolgár borkóstoló!
Eső esetén a programot a művelődési ház színháztermében tartjuk meg.
Az előadókról bővebben:
Gregus László mesemondó, impro színész, táncterapeuta, hosszú évek óta varázsolja el meséivel a felnőtt közönséget is. Tagja a Meseszó Egyesületnek, az Itt és Most társulatnak, alapító tagja a Tekergő Meseösvény Közhasznú Egyesületnek.
Emil Biljarszki
„… Syd Barrett-korszakbeli Pink Floydra emlékeztető, Bowie-szerű prog-pop, délkelet-európai etnikai zene… Jól megmunkált, jól kevert, és Emil megérdemli, hogy minél szélesebb közönséghez jusson”. Így jellemezte az amerikai Musicyouneedtohear.com blog Emil szóló albumát https://samosam.bandcamp.com/album/only-alone-i-know-album , amelyről hallunk dalokat ezen az estén.
Biljarszki Emil Bulgáriában született, Szovjetunióban nőtt fel, 17 éves kora óta Magyarországon él. A nemzetközi hírnévre szert tett Korai Öröm és Meszecsinka zenekarokból ismert, mellettük eddig kevés ideje maradt saját zenéjére. Főleg bolgár nyelvű dalokat fogunk hallani, változatos hangszereléssel.
Zornica Hagyományőrző Együttes
A Zornica (Esthajnalcsillag) Bolgár Hagyományőrző Együttes 2000 tavaszán alakult Magyarországon házasodott bolgár asszonyok kezdeményezésére, azzal a céllal, hogy a bolgár népi táncokat, dalokat, néphagyományokat és népszokásokat életben tartsa, tovább örökítse, terjessze a Magyarországon élő bolgár nemzetiség körében. Az együttes egyre szélesebb ismertségre tett szert, és rövid idő alatt híveinek körébe nem csak a magyarországi bolgárok és más nemzetiségiek tartoztak, hanem még sok, a népi szokásokat és hagyományokat szerető és értékelni tudó rajongó.
A belépés díjtalan, előzetes jelentkezést kérünk telefonon 06 1 256-0267 vagy e-mailben: csekohaz.szervezes@vigyazomh.hu
Támogató: Nemzeti Kulturális Alap és a XVII. kerületi Bolgár Kisebbségi Önkormányzat

Dátum

2022 szept 23
Lejárt!

Időpont

18:00 - 21:00

Típusok

1 - Eseti esemény,
3 - Kiemelt esemény

Helyszín

Csekovszky Árpád Művelődési Ház

Szervező

Csekovszky Árpád Művelődési Ház
Csekovszky Árpád Művelődési Ház
Telefonszám
06 1 256 0267
E-mail
csekohaz.szervezes@vigyazomk.hu
QR-kód