Az Ascher Oszkár Színház “Irodalmi kávéház” sorozata

Az Ascher Oszkár Színház elindítja “Irodalmi kávéház” sorozatát! Az előadások minden alkalommal színháztermünkben kerülnek színpadra, ahol kellemes “kávéházi környezetet” tudunk biztosítani a nézők számára.

A sorozatban bemutatásra kerülő darabok:

A nő háromszor

-Littai Fanni, Madarász Vanda és Schubert Kati irodalmi estje

Mozaikok a nőiségről, a szerelemről, az életről…

Gitáron kísér: Orbán Anikó
Technikus: Paár Zsolt

Azt írta az újság…

-Csőre Csaba és Kecső Andrea irodalmi estje

Felidézzük a régi idők rádiókabaréinak üdítő hangulatát. Hisszük, hogy a nevetés és a kabaré sohasem megy ki a divatból.

Technikus: Paár Zsolt

Félúton

-Frech’ Gábor önálló estje

Az ember életének fontosabb állomásai, fordulópontjai, járható és járhatatlan útjai jelennek meg egy biztató jövő felé mutatva, magyar költők versein és Cseh Tamás dalain keresztül.

Technikus: Paár Zsolt

Sok szép kis jelen – éjszakai lélekjárás Dévényi Ádám dalaival

-Hegyi Norbert, Joós Tamás és Sándorfi Bence zenés irodalmi estje

Egy álomszerű, kicsapongó este története: a késő délutánból induló, s hajnalig tartó éjszakajárás során a dalokon keresztül megpillantjuk, megéljük újra “a sok szép kis jelent”, a gyerekkort, apát, anyát, szerelmeket, földi és égi hatalmakat, jelentős és jelentéktelen, de mégis emlékezetes pillanatokat. S talán megtudunk valamit arról, hogy összeállnak-e a szilánkok valami lehetetlen, színes egésszé.

Dévényi Ádám, a 2016-ban elhunyt dalszövegíró, zeneszerző életműve igazi felfedezés lehet azok számára, akik eddig csak mint az Adj helyet vagy a Közeli helyeken című dalok szerzőjeként hallottak róla. Életműve ugyanis vitathatatlanul a magyar könnyűzene-történet egyik csúcsteljesítménye: őszintesége, érzékenysége, szarkazmusa, humora, sajátos hangvétele egyaránt a legnagyobbak közé emeli őt.

Technikus: Paár Zsolt

Az előadásokra a belépő: 1.000 Ft.

A magyar kultúra napjára készült videóban a színészek mesélnek a készülő előadásokról.

Dátum

2021 dec 31

Részvételi díj

1.000 Ft

Típusok

1 - Eseti esemény,
3 - Kiemelt esemény

Helyszín

Rákoskerti Művelődési Ház
QR-kód