Rákosligeti Filmklub Online – Napló gyermekeimnek

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapjára hagyományainkhoz híven várunk minden filmkedvelőt filmklubunkba – ezúttal online.
Film címe:
Napló gyermekeimnek
(magyar filmdráma, 106 perc, 1982)
Rendező: Mészáros Márta
„Mészáros Márta – önéletrajzi motívumok alapján készült filmje a Szovjetunióbeli emigrációban élt magyar család széthullása után árván maradt, serdülőkorú Juli életét követi nyomon. Az időpont a negyvenes-ötvenes évek fordulója. Juli, a kamaszlány kisgyerekként a Szovjetunióban vesztette el szüleit. 1945 után hazatér több magyar emigránssal együtt, és emigrációs társukhoz, Magdához költöznek, aki most magas beosztásban van. Magda merev és bizalmatlan, átragadt rá a pártban uralkodó hangulat. Juli nehezen viseli a vele közös életet, és egyetlen kikapcsolódása a mozi. Szívesen van együtt a szabad gondolkodású rokonnal, Jánossal, aki a kitörési lehetőséget biztosítja nyomasztó világából.”

16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Regisztrálni a következő linken lehet: Regisztráció
A regisztrációt követően kapják meg a jelentkezők a linket, melyen az adott időpontban, február 24-én 16 órától tekinthetik meg a filmet a Vigyázó Sándor Művelődési Központ YouTube-csatornáján. Ezt követően a filmet töröljük.

A vetítés után, 18 órától kötetlen beszélgetésre hívunk minden érdeklődőt. A beszélgetés Zoom-felületen történik, melyre az eseményen belül megosztott link segítségével lehet bekapcsolódni.
Beszélgető partnereink Szilágyi Erzsébet művészetszociológus és Pataki Éva, Balázs Béla-díjas magyar író, forgatókönyvíró, filmrendező, dramaturg.

Dátum

2021 febr 24
Lejárt!

Időpont

16:00 - 19:00

Típusok

1 - Eseti esemény,
2 - Rendszeres esemény,
3 - Kiemelt esemény

Helyszín

Csekovszky Árpád Művelődési Ház
QR-kód